Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Malinowa panna cotta"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 155
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3866
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 560
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 155
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3866
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 291
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 560
Składniki
Z laski wanilii wyskrobujemy miąższ. Miąższ, wyskrobaną wanilię, śmietanę i cukier gotujemy na małym ogniu, stale mieszając, aż cukier się rozpuści.
Żelatynę zalewamy kilkoma łyżkami zimnej wody. Gdy napęcznieje, rozprowadzamy odrobiną gorącej śmietany. Laskę wanilii usuwamy, a do śmietany wlewamy żelatynę, mieszamy i całość przecedzamy przez sitko. Miksujemy z jogurtem. Masę wlewamy do czterech pojemniczków w kształcie babeczek lub do płaskich filiżanek i na 3-4 godziny wkładamy do lodówki.
Połowę malin miksujemy z cukrem pudrem i ewentualnie olejkiem różanym, a potem przecieramy przez sitko. Deser wybijamy z foremek i polewamy sosem. Ozdabiamy resztą owoców.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 2,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 257 kcal Białko 5,5 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 26 gŹródło: Rewia