Do góry

Desery Przepis na:

Malinowa symfonia

Malinowa symfonia

Autor:

Przepisów i artykułów: 412 Ocena: 2081

Dodano:

Odsłon: 2533

Ciasto zachwyca wyglądem, smakiem i aromatem, smakuję gościom.

Składniki

  • Maliny świeże - 70 dag
  • Jajka kurze - 6 szt.
  • Cukier - 36 dag
  • Proszek do pieczenia - 1 1/2 łyżeczki
  • Galaretka o smaku malinowym - 4 szt.
  • Serek homogenizowany - 140 g - 2 szt.
  • Mąka tortowa - 24 dag
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Malinowa symfonia

Przygotowanie

  1. Maliny umyć , odważyć 40 dag. Maliny umieścić w rondelku dodać 12 dag cukru, usmażyć konfiturę. Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka wybić ubić na puszysto z 24 dag cukru. Masę jajeczną wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.

  2. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić , przekroić na połowę. Jedną połowę ciasta posmarować przygotowaną konfiturą.

  3. 2 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Tężejącą galaretkę wymieszać z serkami homogenizowanymi, połowę wyłożyć na ciasto z konfiturą , zatopić trochę malin.

  4. Przykryć pozostałą masą . Nałożyć drugą połowę ciasta, na nim ułożyć pozostałe maliny.

  5. 2 galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia, tężejącą galaretką zalać maliny na cieście.

  6. Schłodzić w lodówce 4 godziny, podzielić na porcje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gosiamamba 11 sierpnia Dzień dobry - w składnikach brakuje mąki ( proszę podać ile ma jej być ) - dziękuję i pozdrawiam Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń