Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7554
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2585
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7554
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2585
Składniki
Blaszkę do pieczenia 24x34 cm wyłożyć papierem do pieczenia.Białka oddzielić od żółtek.Białka ubić na sztywną pianę stopniowo dodając cukier. Zółtka ubić połączyć z białkami.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać do masy jajecznej.Delikatnie wymieszać i wyłożyć do blaszki.Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku 20 min. lub do suchego patyczka.Przestudzić .Przekroić na połowę.
Na soku ugotować budyń.Odlać szklankę soku wymieszać z budyniami,pozostałą część zagotować ,wlać rozpuszczone budynie ,chwilę pogotować.Gorące wyłożyć na połowę ciasta.
Z biszkoptów wykroić kółka ułożyć na przestudzony budyń
Kółka zapełnić malinami.
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody , gdy zacznie tężeć wyłożyć na ciasto.
Przykryć drugą połową schłodzić.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej udekorować ciasto. Można posypać wiórkami kokosowymi jak kto lubi.