Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na walentynki deser podbije serce ukochanej lub ukochanego.
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5120
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 601
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5120
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 601
Składniki
Na blasze wyłożonej pergaminem wyrysuj dwa duże serca.Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni.Białka ubij na sztywną pianę z dodatkiem octu winnego.Ubijając,dosypuj cukier.Kiedy piana stanie się szklista,dodaj trochę barwnika.Wymieszaj dokładnie.Masę bezową rozsmaruj na powierzchni wyrysowanych serc.Wstaw do piekarnika.Temperaturę zmniejsz do 150 stopni.Piecz 30 minut.W tym czasie ubij śmietankę ze śmietan-fixem.Rozsmaruj na ostudzonych sercach,udekoruj oczyszczonymi owocami.Posyp obficie cukrem pudrem.