Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na walentynki deser podbije serce ukochanej lub ukochanego.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
Na blasze wyłożonej pergaminem wyrysuj dwa duże serca.Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni.Białka ubij na sztywną pianę z dodatkiem octu winnego.Ubijając,dosypuj cukier.Kiedy piana stanie się szklista,dodaj trochę barwnika.Wymieszaj dokładnie.Masę bezową rozsmaruj na powierzchni wyrysowanych serc.Wstaw do piekarnika.Temperaturę zmniejsz do 150 stopni.Piecz 30 minut.W tym czasie ubij śmietankę ze śmietan-fixem.Rozsmaruj na ostudzonych sercach,udekoruj oczyszczonymi owocami.Posyp obficie cukrem pudrem.