Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Malinowiec na preclach"
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1356
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1356
Składniki
Czas przygotowania: 70 min ilość porcji 16, cena za porcję 1,40 zł.
Precelki drobno pokrusz. Masło stop, wymieszaj z precelkami i cukrem. Wyłóż spód kwadratowej formy (20x20 cm). Piecz w 200°C przez 10 min, wystudź.
Masa I: serek z jogurtem, cukrem i ekstraktem ubij. Podzieli na dwie części (1/3 i 2/3). Żelatynę rozpuść wg instrukcji i 2 łyżki dodaj do 2/3 masy, wymieszaj, wylej na spód z precelków, schłodź 30 min.
Masa II: galaretki rozpuść we wrzątku, wystudź. Dodaj zamrożone maliny. Kiedy masa zacznie tężeć, wylej ją na masę I. Schłodź.
Pozostałą żelatynę dodaj do 1/3 masy I, wylej na zastygłą masę II. Wstaw do lodówki na kilka godzin – do całkowitego stężenia. Udekoruj np. pokruszonymi i całymi precelkami oraz świeżymi malinami.Źródło: Chwila dla Ciebie