Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste ciasto bez pieczenia
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4856
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5784
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7405
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4856
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5784
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7405
Składniki
Maliny myjemy i blendujemy na gładką masę.Jeśli przeszkadzają Wam drobne pestki z malin ,przecieramy je dokładnie przez sitko. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę dobrze schłodzoną ubijamy na sztywno.Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i mus z malin i dokładnie mieszamy. Jeśli chcemy aby nasz krem miał intensywniejszy kolor dodajemy więcej malin :). Do żelatyny jeśli jest jeszcze ciepła dodajemy łyżkę naszej malinowej śmietanki żeby zahartować żelatynę i całość wlewamy do ubitej śmietanki i dokładnie mieszamy.Dzielimy na trzy części. Na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,układamy herbatniki i pierwszą część malinowej śmietanki a na nią znów warstwę herbatników. i tak wykładamy do zakończenia herbatników i masy. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin.Przed pokrojeniem można posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!!!