Do góry

Desery Przepis na:

Malinowy przekładaniec na herbatnikach

Malinowy przekładaniec na herbatnikach

Autor:

Przepisów i artykułów: 150 Ocena: 2053

Dodano:

Odsłon: 4992

Pyszne i proste ciasto bez pieczenia

Składniki

  • 250g herbatników
  • 400ml śmietanki 30%lub 36%
  • 1 czubata łyżka żelatyny
  • trochę gorącej wody
  • maliny ok.szklanki lub więcej
  • 4 łyżki cukru pudru
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Maliny myjemy i blendujemy na gładką masę.Jeśli przeszkadzają Wam drobne pestki z malin ,przecieramy je dokładnie przez sitko.
    Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia.
    Śmietanę dobrze schłodzoną ubijamy na sztywno.Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i mus z malin i dokładnie mieszamy.
    Jeśli chcemy aby nasz krem miał intensywniejszy kolor dodajemy więcej malin :).
    Do żelatyny jeśli jest jeszcze ciepła dodajemy łyżkę naszej malinowej śmietanki żeby zahartować żelatynę i całość wlewamy do ubitej śmietanki i dokładnie mieszamy.Dzielimy na trzy części.
    Na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,układamy herbatniki i pierwszą część malinowej śmietanki a na nią znów warstwę herbatników.
    i tak wykładamy do zakończenia herbatników i masy.

    Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin.Przed pokrojeniem można posypać cukrem pudrem.
    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń