Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 2380
Dodano: 15.09.2019
Odsłon: 5309
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Maliny myjemy i blendujemy na gładką masę.Jeśli przeszkadzają Wam drobne pestki z malin ,przecieramy je dokładnie przez sitko.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia.
Śmietanę dobrze schłodzoną ubijamy na sztywno.Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i mus z malin i dokładnie mieszamy.
Jeśli chcemy aby nasz krem miał intensywniejszy kolor dodajemy więcej malin :).
Do żelatyny jeśli jest jeszcze ciepła dodajemy łyżkę naszej malinowej śmietanki żeby zahartować żelatynę i całość wlewamy do ubitej śmietanki i dokładnie mieszamy.Dzielimy na trzy części.
Na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,układamy herbatniki i pierwszą część malinowej śmietanki a na nią znów warstwę herbatników.
i tak wykładamy do zakończenia herbatników i masy.
Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin.Przed pokrojeniem można posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

marianna1289 06 października 2019Zgłoś do usunięcia
Super aż chciałoby się zjeść3 Kto głosował? | Odpowiedz

slodkisentyment 17 września 2019Zgłoś do usunięcia
Pychota :)3 Kto głosował? | Odpowiedz