Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste ciasto bez pieczenia
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 578
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 127
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 578
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 127
Składniki
Maliny myjemy i blendujemy na gładką masę.Jeśli przeszkadzają Wam drobne pestki z malin ,przecieramy je dokładnie przez sitko. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę dobrze schłodzoną ubijamy na sztywno.Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i mus z malin i dokładnie mieszamy. Jeśli chcemy aby nasz krem miał intensywniejszy kolor dodajemy więcej malin :). Do żelatyny jeśli jest jeszcze ciepła dodajemy łyżkę naszej malinowej śmietanki żeby zahartować żelatynę i całość wlewamy do ubitej śmietanki i dokładnie mieszamy.Dzielimy na trzy części. Na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,układamy herbatniki i pierwszą część malinowej śmietanki a na nią znów warstwę herbatników. i tak wykładamy do zakończenia herbatników i masy. Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin.Przed pokrojeniem można posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO!!!