Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno na ciasteczkowym spodzie. Sernik z owocami i przeźroczystą galaretką. Sernik winny i pyszny.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22615
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14935
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4721
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44727
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 644
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 679
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22615
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14935
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4721
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44727
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 644
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 679
Składniki
spód-Ciastka rozkruszyć na żwirek. Masło rozpuścić i wymieszać z ciastkami. Zaraz wsypać do tortownicy 25 cm.wyłożonej podkładką do tortów i zabezpieczonej wyżej boki..Masę uklepać palcami lub szklanką.Trochę schłodzić.
masa serowa-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Śmietankę ubić z fixem. Nie przerywać miksowania i dodawać porcjami ser i dżem. Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować. Wylać do tortownicy i schłodzić kilka godzin w lodówce.
owoce-Mandarynki obrać i rozdzielić na cząstki. Ułożyć wokół góry sernika.Kiwi obrać, pokroić na 0,5 cm. plasterki. Dobrze jest je zahartować, żeby nie rozpuściły galaretki.Zagotować na patelni trochę wody z cukrem i chwilkę zaparzyć te plasterki. Odsączyć i osuszyć, jak są zimne to ułożyć na serniku. Resztę owoców poukładać w/g własnej fantazji.
galaretka-Zagotować wodę, odstawić z palnika i zaraz rozmieszać w niej galaretki.Ostudzić do lekkiego tężenia i wlać delikatnie po wszystkich owocach. Sernik schłodzić.
Po schłodzeniu i zastygnięciu galaretki, zdjąć rant z tortownicy i zabezpieczenia.Przełożyć sernik na paterę. Kroić ciepłym i ostrym nożem.