Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mamałyga z parmezanem"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Bulion warzywny doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i stopniowo wsypujemy kaszę. Gotujemy 10-15 minut, cały czas mieszając, by kasza się nie przypaliła.
Pod koniec gotowania dodajemy masło, starty parmezan, sól, pieprz i odrobinę chili. Dokładnie mieszamy. Kaszkę wylewamy na płaską, natłuszczoną blaszkę do pieczenia, nakrywamy folią, studzimy.
Umyte grzyby czyścimy, kroimy w plasterki, a obraną cebulę w kostkę. Obraną cebulę szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy grzyby, smażymy.
Kaszkę kroimy w romby lub w kwadraty, lekko obsmażamy na klarowanym maśle. Podajemy z usmażonymi grzybami i ziołami.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 2,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 183 kcal Białko 7,8 g/Tłuszcz 7,1 g/Węglowodany 34 gŹródło: Rewia