Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mamałyga z parmezanem"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 637
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 637
Składniki
Bulion warzywny doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i stopniowo wsypujemy kaszę. Gotujemy 10-15 minut, cały czas mieszając, by kasza się nie przypaliła.
Pod koniec gotowania dodajemy masło, starty parmezan, sól, pieprz i odrobinę chili. Dokładnie mieszamy. Kaszkę wylewamy na płaską, natłuszczoną blaszkę do pieczenia, nakrywamy folią, studzimy.
Umyte grzyby czyścimy, kroimy w plasterki, a obraną cebulę w kostkę. Obraną cebulę szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy grzyby, smażymy.
Kaszkę kroimy w romby lub w kwadraty, lekko obsmażamy na klarowanym maśle. Podajemy z usmażonymi grzybami i ziołami.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 2,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 183 kcal Białko 7,8 g/Tłuszcz 7,1 g/Węglowodany 34 gŹródło: Rewia