Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mamałyga z parmezanem"
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 6995
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2943
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 817
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 571
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 6995
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2943
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 817
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 571
Składniki
Bulion warzywny doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i stopniowo wsypujemy kaszę. Gotujemy 10-15 minut, cały czas mieszając, by kasza się nie przypaliła.
Pod koniec gotowania dodajemy masło, starty parmezan, sól, pieprz i odrobinę chili. Dokładnie mieszamy. Kaszkę wylewamy na płaską, natłuszczoną blaszkę do pieczenia, nakrywamy folią, studzimy.
Umyte grzyby czyścimy, kroimy w plasterki, a obraną cebulę w kostkę. Obraną cebulę szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy grzyby, smażymy.
Kaszkę kroimy w romby lub w kwadraty, lekko obsmażamy na klarowanym maśle. Podajemy z usmażonymi grzybami i ziołami.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 2,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 183 kcal Białko 7,8 g/Tłuszcz 7,1 g/Węglowodany 34 gŹródło: Rewia