Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uzależnia swoim smakiem i aromatem, puszysta i wilgotna. Przepis ze starego zeszytu.
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42944
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 472
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42944
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 472
Składniki
Mandarynki obrać , wycisnąć sok. Margarynę rozpuścić. Mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Jaja ubić na puszysto z cukrem , dodawać mąki wymieszane z proszkiem , mieszając dodawać rozpuszczoną margarynę , na końcu sok z mandarynek, wszystko wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Jako że stary przepis więc forma z kółkiem. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, kółko posmarować tłuszczem. Wlać przygotowane ciasto , wstawić do piekarnika i piec 50 minut lub do suchego patyczka.
Wystudzoną posypać cukrem pudrem.