Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uzależnia swoim smakiem i aromatem, puszysta i wilgotna. Przepis ze starego zeszytu.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34185
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 161
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 337
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 208
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34185
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 161
Składniki
Mandarynki obrać , wycisnąć sok. Margarynę rozpuścić. Mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Jaja ubić na puszysto z cukrem , dodawać mąki wymieszane z proszkiem , mieszając dodawać rozpuszczoną margarynę , na końcu sok z mandarynek, wszystko wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Jako że stary przepis więc forma z kółkiem. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, kółko posmarować tłuszczem. Wlać przygotowane ciasto , wstawić do piekarnika i piec 50 minut lub do suchego patyczka.
Wystudzoną posypać cukrem pudrem.