Do góry

Desery Przepis na:

Mandarynkowy smak

Mandarynkowy smak

Autor:

Przepisów i artykułów: 257 Ocena: 1185

Dodano:

Odsłon: 356

Pyszne i aromatyczne ciasto o smaku i zapachu mandarynki.

Składniki

  • Mandarynki 5 szt
  • Mąka tortowa 26 dag
  • Cukier kryształ 20 dag
  • Jajka kurze 4 szt
  • Olej rzepakowy 80 g
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Konfitura malinowa 270 g własnej roboty
  • Galaretka o smaku malinowym 1 szt
  • Posypka kakaowo -waniliowa 1/2 opakowania
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mandarynkowy smak

Przygotowanie

  1. Mandarynki obrać ze skórki ,rozdrobnić blenderem.

  2. Jajka wybić dodać cukier utrzeć na puszysto.Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia,wymieszać dodać olej i zblendowane mandarynki.Wszystko bardzo dokładnie wymieszać.

  3. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.Blaszkę 36x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia ,wlać ciasto ,wstawić do piekarnika ,piec 30 min lub do suchego patyczka.

  4. Przestudzone ciasto przekroić na połowę.

  5. Konfiturę rozgrzać w garnku ,kiedy będzie mocno gorąca wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać ,lekko przestudzoną wyłożyć na ciasto ,przykryć drugą połową ,2 łyżkami konfitury lekko posmarować wierzch ,posypać posypką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń