Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łatwo i bez użycia miksera. Jest to słodkość o wyjątkowym połączeniem tradycji, prostoty i absolutnie obłędnej czekoladowej przyjemności.
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5222
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 66
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5222
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 66
Składniki
Na dno foremki o wymiarach 24x24 cm. wykładamy około 18 herbatników.
Do rondelka wlewamy 700 ml. mleka, masło, cukier i zagotowujemy. W osobnym naczyniu mieszamy resztę mleka z kaszą manną. Gdy mleko w rondelku zacznie się gotować wlewamy mleko z kaszą manną. Od razu dodajemy też kakao. Mieszamy cały czas, aż masa zacznie gęstnieć. Po tym czasie przelewamy na herbatniki w foremce. Od razu na ciepła masę wykładamy warstwę około 18-stu herbatników. Pozostawiamy ciasto do wystudzenia, a następnie wstawiamy do lodówki.
Do rondelka wlewamy mleko lub wodę, dodajemy masło, cukier i kakao. Mieszamy podgrzewając, aż składniki się połączą (nie gotujemy). Ciepłą polewę wylewamy na schłodzone ciasto. Posypujemy obficie wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.