Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-11-2015
Aromatyczne babeczki z czekoladowym sercem i pyszna posypka z orzechow laskowych.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 40
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 557
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1343
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 301
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 40
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 557
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1343
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 301
Składniki
Nastawiamy piekarnik na 180 C.
Oddzielamy bialka od zoltek. Mieszamy make, proszek do pieczenia, sode i cynamon. Cukier mieszamy z cukrem waniliowym. Marchewki obieramy i scieramy na drobnych oczkach.
Ubijamy bialka Na sztywna piane.Dodajemy cukier i ucieramy az sie rozpusci.Nastepnie dodajemy zoltka. Po ubiciu dodajemy na przemian make i olej. Po utarciu wszystkich skladnikow odkladamy mikser i recznie mieszajac dodajemy marchewke.
Tak przygotowana mase wkladamy do papierowych foremek. Jedna lyzka masy czekoladowa kulka kolejna lyzka masy i na gore posypka z orzechow.
Posypka z pokruszonych orzechow laskowych.
Tak przygotowane babeczki pieczemy ok 22min w temperaturze 180 C. Po uplywie 22min najlepiej jest wyciagnac jedna babeczke i przekroic ja na pol zeby sprawdzic czy jest juz gotowa.Babeczki musza byc wilgotne i sprężyste wtedy smakuja najlepiej.Nie ma nic gorszego nic babeczki wysuszone na wior :/
SMACZNEGO