Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-11-2015
Aromatyczne babeczki z czekoladowym sercem i pyszna posypka z orzechow laskowych.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 216
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 195
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 216
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 195
Składniki
Nastawiamy piekarnik na 180 C.
Oddzielamy bialka od zoltek. Mieszamy make, proszek do pieczenia, sode i cynamon. Cukier mieszamy z cukrem waniliowym. Marchewki obieramy i scieramy na drobnych oczkach.
Ubijamy bialka Na sztywna piane.Dodajemy cukier i ucieramy az sie rozpusci.Nastepnie dodajemy zoltka. Po ubiciu dodajemy na przemian make i olej. Po utarciu wszystkich skladnikow odkladamy mikser i recznie mieszajac dodajemy marchewke.
Tak przygotowana mase wkladamy do papierowych foremek. Jedna lyzka masy czekoladowa kulka kolejna lyzka masy i na gore posypka z orzechow.
Posypka z pokruszonych orzechow laskowych.
Tak przygotowane babeczki pieczemy ok 22min w temperaturze 180 C. Po uplywie 22min najlepiej jest wyciagnac jedna babeczke i przekroic ja na pol zeby sprawdzic czy jest juz gotowa.Babeczki musza byc wilgotne i sprężyste wtedy smakuja najlepiej.Nie ma nic gorszego nic babeczki wysuszone na wior :/
SMACZNEGO