Do góry

Desery Przepis na:

Marchewkowe rogaliki

Marchewkowe rogaliki

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 1358

Dodano:

Odsłon: 3472

zapraszam na swojego bloga :)

Składniki

  • 200g marchewki startej na drobnej tarce
  • 250 g margaryny
  • 2 szkl mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • dżem lub marmolada
  • cukier puder do posypania
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Marchewkowe rogaliki

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wykładamy na stolnicę i dokładnie zagniatamy (w razie potrzeby można dać więcej mąki, bo to zależy jaka jest wilgotność marchewki).

  2. Formujemy wałek i dzielimy go na 4 części, następnie każdą część rozwałkowujemy na grubość ok. 3mm (podsypujcie stolnicę mąką, bo będzie się kleiło ! :)) i dzielimy okrąg na 6 części tworząc trójkąty.

  3. Na szerszą część ciasta kładziemy łyżeczkę dżemu i zwijamy ciasto tworząc rogalika. Następnie układamy je na blaszce i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170st. C przez ok 30-40 min.

  4. Gotowe rogaliki studzimy na kratce i już ostudzone możemy posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń