Do góry

Desery Przepis na:

Marchewkowe z białą polewą

Marchewkowe z białą polewą

Autor:

Przepisów i artykułów: 504 Ocena: 6337

Dodano:

Odsłon: 5275

Gorąco polecam :)

Składniki

  • 1 szklanka cukru lub erytrolu
  • 3 jajka
  • 1 szklanka oleju
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3 duże marchewki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • Biała polewa;
  • 5 łyżek cukru pudru, 100 g. serka białego kremowego, 50 g. masła
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Marchew zetrzeć na drobnej tarce. Jajka zmiksować z cukrem, aż cukier się rozpuści. Na przemian dodawać mąkę przesianą z proszkiem i sodą oraz olej olej.
    Przyprawę do piernika i cynamon wymieszać i dokładnie połączyć z ciastem.
    Startą marchew odcisnąć i dodać do masy. Wymieszać szpatułką. Ciasto wyłożyć na blaszkę i piec 160* 60 minut.


    Masło zmiksować na puch z cukrem pudrem. Stopniowo dokładać serek.
    Polewą smarować wystudzone ciasto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń