Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 487
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 928
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 225
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 487
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 928
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 225
Składniki
Marchew zetrzeć na drobnej tarce. Jajka zmiksować z cukrem, aż cukier się rozpuści. Na przemian dodawać mąkę przesianą z proszkiem i sodą oraz olej olej. Przyprawę do piernika i cynamon wymieszać i dokładnie połączyć z ciastem. Startą marchew odcisnąć i dodać do masy. Wymieszać szpatułką. Ciasto wyłożyć na blaszkę i piec 160* 60 minut. Masło zmiksować na puch z cukrem pudrem. Stopniowo dokładać serek. Polewą smarować wystudzone ciasto.