Do góry

Desery Przepis na:

marchewkowiec z jabłkami

marchewkowiec z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 1902

Dodano:

Odsłon: 3678

Smaczne i tanie ciasto z marchewkami i jabłkami

Składniki

  • 5 dużych marchewek 2 duże jabłka 2 szklanki mąki 4 jajka
  • 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki cynamonu 1 szczypta soli
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchewki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Jajka utrzeć z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cynamonem, sodą oczyszczoną i solą, dodać do masy jajecznej. Dolać olej, wymieszać, wsypać marchew i jabłka, wymieszać. Masę przełożyć do brytfanki, piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut w temperaturze 180 st. C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 30 lipca 2017 Jesteśmy z mężem "słodką parką" ciasto idealne dla nas po ... dodaniu mniejszej ilości cukru. Jestem gospodynią, która przeżyła kartki na cukier i z konieczności dodawałam mniej cukru. Przydało się w chorobie. Ciasto super - dzięki za przepisik.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tusikowski 15 stycznia 2017 Szkoda , że nie są podane gramatury poszczególnych składników...trudne są takie przepisy, pzdr

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń