Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie ciasto z marchewkami i jabłkami
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 538
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7791
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 538
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7791
Składniki
Marchewki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Jajka utrzeć z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cynamonem, sodą oczyszczoną i solą, dodać do masy jajecznej. Dolać olej, wymieszać, wsypać marchew i jabłka, wymieszać. Masę przełożyć do brytfanki, piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut w temperaturze 180 st. C.