Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry o smaku kokosowym z dodatkiem musu i tartej marchewki są rewelacyjne. Można je podawać z cukrem pudrem, dżemem lub bitą śmietaną. Polecam.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 926
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23057
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15465
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 926
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23057
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15465
Składniki
Mąkę pszenną wymieszać z mąką kokosową i proszkiem do pieczenia.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Żółtka z cukrem i cukrem z wanilią zmiksować, wymieszać z płynnymi składnikami. Następnie dodać pure z marchewki, zamieszać i połączyć z suchymi składnikami.
Do ciasta dodać startą na tarce o średnich oczkach marchewkę i ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać.
Na rozgrzaną gofrownicę wlewać porcje ciasta i piec na złoty kolor.