Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry o smaku kokosowym z dodatkiem musu i tartej marchewki są rewelacyjne. Można je podawać z cukrem pudrem, dżemem lub bitą śmietaną. Polecam.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 55
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 125
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 44
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 55
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 125
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 44
Składniki
Mąkę pszenną wymieszać z mąką kokosową i proszkiem do pieczenia.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Żółtka z cukrem i cukrem z wanilią zmiksować, wymieszać z płynnymi składnikami. Następnie dodać pure z marchewki, zamieszać i połączyć z suchymi składnikami.
Do ciasta dodać startą na tarce o średnich oczkach marchewkę i ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać.
Na rozgrzaną gofrownicę wlewać porcje ciasta i piec na złoty kolor.