Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marchwiowe kotlety z kaszą jaglaną"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 198
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 198
Składniki
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Dodaj umytą, posiekaną i osoloną dymkę. Powoli podsmażaj.
Kiedy cebulka zmięknie, dorzuć czosnek starty na tarce o drobnych oczkach, a także przyprawy i marchew. Smaż przez 5 minut, aż marchew nieco zmięknie.
Przestudź, a następnie dodaj kaszę, jajko i posiekaną świeżą kolendrę.
Masę przełóż do lodówki na około 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C.
Z masy uformuj osiem niewielkich kotletów o grubości około 2 cm.
7. Rozgrzej na patelni łyżkę oleju. Smaż kotlety na średnim ogniu po 2-3 minuty z każdej strony, aż do zrumienienia.
Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika na 20 minut. Podawaj na ciepło z sałatką.Źródło: Pani