Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu i uwielbiane przez wszystkich klasyczne maślane ciasteczka a jednak troszkę inne składniki :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4558
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1639
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 497
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4558
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1639
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 497
Składniki
Masło w temperaturze pokojowej kroimy w kostki, dodajemy oba cukry i ucieramy na puszystą masę.
Dodajemy przesiane obie mąki i mieszamy a następnie wyrabiamy ciasto rękoma na stolnicy, podsypując mąką.
Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy z niego ciasteczka. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15 min w piekarniku nagrzanym do 160-170 stopni.