Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu i uwielbiane przez wszystkich klasyczne maślane ciasteczka a jednak troszkę inne składniki :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30994
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3673
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5257
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30994
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3673
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5257
Składniki
Masło w temperaturze pokojowej kroimy w kostki, dodajemy oba cukry i ucieramy na puszystą masę.
Dodajemy przesiane obie mąki i mieszamy a następnie wyrabiamy ciasto rękoma na stolnicy, podsypując mąką.
Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy z niego ciasteczka. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15 min w piekarniku nagrzanym do 160-170 stopni.