Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, puszyste maślane ciasto,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14092
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1625
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16056
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6454
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14092
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1625
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16056
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6454
Składniki
Rozpocząłem od roztopienia masła, aby miało czas ostygnąć. Następnie wydrylowałem wiśnie.
Kruszonka: Składniki kruszonki rozdrabniałem w dłoniach do uzyskania pożądanej wielkości grudek.
Jajka z alkoholem, cukier oraz szczyptę soli ubijałem do uzyskania puszystej masy.
Mąkę wymieszałem z proszkiem do pieczenia i przesiałem do uzyskanej masy. Miksowałem dodając roztopione masło.
Blachę (24x30) wyłożyłem papierem do pieczenia. Wylałem ciasto i gęsto ułożyłem na nim wiśnie. Na wierzchu posypałem kruszonką. Piekłem 40 minut w 180 stopniach.
Przemycamy zdrowie: Przed wylaniem ciasta, posypałęm papier otrębami. Do kruszonki dodałem kurkumę.