Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, puszyste maślane ciasto,
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 413
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1979
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3945
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3848
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 413
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1979
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3945
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3848
Składniki
Rozpocząłem od roztopienia masła, aby miało czas ostygnąć. Następnie wydrylowałem wiśnie.
Kruszonka: Składniki kruszonki rozdrabniałem w dłoniach do uzyskania pożądanej wielkości grudek.
Jajka z alkoholem, cukier oraz szczyptę soli ubijałem do uzyskania puszystej masy.
Mąkę wymieszałem z proszkiem do pieczenia i przesiałem do uzyskanej masy. Miksowałem dodając roztopione masło.
Blachę (24x30) wyłożyłem papierem do pieczenia. Wylałem ciasto i gęsto ułożyłem na nim wiśnie. Na wierzchu posypałem kruszonką. Piekłem 40 minut w 180 stopniach.
Przemycamy zdrowie: Przed wylaniem ciasta, posypałęm papier otrębami. Do kruszonki dodałem kurkumę.