Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, domowe, smaczne ciasto polecane na sezon truskawkowy ;)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1003
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 884
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12689
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1003
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 884
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12689
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrami i proszkiem do pieczenia. W drugim naczyniu zmiksować jaja z maślanką i olejem.
Do mąki dodać startą na dużych oczkach czekoladę. Do mokrych przesypać suche i zmiksować.
Na prostokątną blachę wyłożoną papierem przelać ciasto, poukładać umyte owoce i całość posypać kruszonką (mąkę połączyć z cukrem i miękkim masłem).
Piec a nagrzanym do temp. 180 stopni piekarniku przez ok. 50 min. Smacznego!