Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, domowe, smaczne ciasto polecane na sezon truskawkowy ;)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 313
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2515
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 313
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2515
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrami i proszkiem do pieczenia. W drugim naczyniu zmiksować jaja z maślanką i olejem.
Do mąki dodać startą na dużych oczkach czekoladę. Do mokrych przesypać suche i zmiksować.
Na prostokątną blachę wyłożoną papierem przelać ciasto, poukładać umyte owoce i całość posypać kruszonką (mąkę połączyć z cukrem i miękkim masłem).
Piec a nagrzanym do temp. 180 stopni piekarniku przez ok. 50 min. Smacznego!