Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne ciasto na Wielkanoc.
Mąkę przesiej. Dodaj pokrojone w drobną kostkę, schłodzone masło. Dosyp cukier puder, migdały i żółtka. Składniki zarabiaj najpierw siekając nożem, następnie wyrób ręcznie gładkie ciasto. Ochładzaj 30 minut.
Ciasto rozwałkuj na placek grubości 2 cm. Ułóż w natłuszczonej formie. Wstaw do piekarnika 200°C. Upiecz na złoto. 3. W osobnych rondlach roztop obie polewy. Ciasto posyp połową posiekanych owoców kandyzowanych. Następnie wylewaj na nie grube pasy białej i ciemnej polewy. Grzebieniem cukierniczym rozprowadź polewy aby powstał marmurkowy wzorek. Brzegi mazurka posyp resztą posiekanych owoców.
Przepis dla mnie idealny, tak właśnie wg mnie powinna smakować fasolka po bre...
Odsłon: 7991
Ogórki kanapkowe z kurkumą to świetny pomysł na zdrowy dodatek do pieczywa i...
Odsłon: 142
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10693
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 460
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 163
Ogórki kanapkowe z kurkumą to świetny pomysł na zdrowy dodatek do pieczywa i...
Odsłon: 142
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 83
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10693
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 460
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 163
Składniki
Mąkę przesiej. Dodaj pokrojone w drobną kostkę, schłodzone masło. Dosyp cukier puder, migdały i żółtka. Składniki zarabiaj najpierw siekając nożem, następnie wyrób ręcznie gładkie ciasto. Ochładzaj 30 minut.
Ciasto rozwałkuj na placek grubości 2 cm. Ułóż w natłuszczonej formie. Wstaw do piekarnika 200°C. Upiecz na złoto. 3. W osobnych rondlach roztop obie polewy. Ciasto posyp połową posiekanych owoców kandyzowanych. Następnie wylewaj na nie grube pasy białej i ciemnej polewy. Grzebieniem cukierniczym rozprowadź polewy aby powstał marmurkowy wzorek. Brzegi mazurka posyp resztą posiekanych owoców.
Przepisy Desery
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Desery
Pancakes jogurtowe
Desery
EKSPRESOWE CIASTO Z BIAŁEK Z MALINAMI
Desery
Tarta owocowa
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Latem zawsze mamy ochotę na szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Większość cz...
Odsłon: 142
Pancakes jogurtowe
pyszne puszyste Pancakes jogurtowe
Odsłon: 55