Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne ciasto na Wielkanoc.
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 45
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 691
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2243
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 41
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 45
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 691
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2243
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 41
Składniki
Mąkę przesiej. Dodaj pokrojone w drobną kostkę, schłodzone masło. Dosyp cukier puder, migdały i żółtka. Składniki zarabiaj najpierw siekając nożem, następnie wyrób ręcznie gładkie ciasto. Ochładzaj 30 minut.
Ciasto rozwałkuj na placek grubości 2 cm. Ułóż w natłuszczonej formie. Wstaw do piekarnika 200°C. Upiecz na złoto. 3. W osobnych rondlach roztop obie polewy. Ciasto posyp połową posiekanych owoców kandyzowanych. Następnie wylewaj na nie grube pasy białej i ciemnej polewy. Grzebieniem cukierniczym rozprowadź polewy aby powstał marmurkowy wzorek. Brzegi mazurka posyp resztą posiekanych owoców.