Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek z kategorii łatwych i pysznych. Najlepiej smakuje następnego dnia, choć ciężko to potwierdzić, bo ze stołu znika jako pierwszy.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Żółtka utrzeć z masłem na jednolitą masę. Dodać mąkę, kakao, szczyptę soli, proszek do pieczenia i cukier puder. Blaszkę o wymiarach około 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto. Piec 20 min w 180 stopniach. Masło rozpuścić z cukrem i czekoladą. Przestudzić. Śmietanę ubić i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Powstałą masą posmarować zimny spód. W 2 niepełnych szklankach gorącej wody rozpuścić galaretkę i odstawić w chłodne miejsce, do momentu, aż galaretka zacznie wyraźnie tężeć. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta. Tak przygotowane ciasto wstawić do lodówki, by stężało.