Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek z kategorii łatwych i pysznych. Najlepiej smakuje następnego dnia, choć ciężko to potwierdzić, bo ze stołu znika jako pierwszy.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11832
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11832
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Żółtka utrzeć z masłem na jednolitą masę. Dodać mąkę, kakao, szczyptę soli, proszek do pieczenia i cukier puder. Blaszkę o wymiarach około 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto. Piec 20 min w 180 stopniach. Masło rozpuścić z cukrem i czekoladą. Przestudzić. Śmietanę ubić i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Powstałą masą posmarować zimny spód. W 2 niepełnych szklankach gorącej wody rozpuścić galaretkę i odstawić w chłodne miejsce, do momentu, aż galaretka zacznie wyraźnie tężeć. Tężejącą galaretkę wylać na wierzch ciasta. Tak przygotowane ciasto wstawić do lodówki, by stężało.