Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mazurek pomarańczowy w czekoladzie"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 58
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 58
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Składniki
Cztery łyżki masła odłóż. Resztę masła, mąkę, cukry, żółtka, proszek i połowę aromatu wyrób. Rozwałkuj na 1 cm, wyłóż formę. Piecz 15 min w 180°C. Ostudź. Do rondla wlej mleko skondensowane i dodaj trzy łyżki masła. Gotuj 30 min, mieszając. Wsyp kakao, połącz. Masą posmaruj ciasto. Czekoladę, resztę aromatu i masła stop. Masą czekoladową, płatkami migdałowymi i skórką kandyzowaną ozdób mazurek.Źródło: Chwila dla Ciebie