Do góry

Desery Przepis na:

Mazurek - "Kajmakowy zając"

Mazurek - Kajmakowy zając

Autor:

Przepisów i artykułów: 101 Ocena: 802

Dodano:

Odsłon: 922

Ulubione Wielkanocne ciasto mojego dziecka. Jest smaczne, a dodatkowo swoim bajkowym, radosnym wyglądem przyciąga oczy.

Składniki

  • 2 szklani mąki pszennej
  • kostka masła
  • szczypta soli
  • 3 żółtka
  • puszka masy kajmakowej
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zagniatam. Owijam folią i wkładam do lodówki na ok. 30 minut.Schłodzonym ciastem wykładam formę w kształcie zająca. Piekę 25 minut w 180 st. C.

  2. Wystudzone ciasto dekoruję za pomocą masy kajmakowej i innych dodatków (np. migdały, czekolada, kolorowe opłatki).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń