Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mazurek serowy z rumową pomadą"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 155
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 155
Składniki
Przepis przysłała Elżbieta Staniak z Żyrardowa
Ciasto: zagnieć. Ciasto rozwałkuj, ułóż w blaszce 25 na 25 cm. Nakłuj widelcem. Piecz 20 minut w temp. 180°C.
Pomada: podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż się rozpuszczą. Gorącą wylej na ciasto, rozprowadź. Ostudź.
Dekoracja: czekoladę stop z mlekiem. Włóż do szprycy, udekoruj mazurek. Na brzegu ułóż kwiatki z obranych migdałów i suszonych moreli.Źródło: Chwila dla Ciebie