Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mazurek serowy z rumową pomadą"
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 108
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10330
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 992
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 108
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10330
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 992
Składniki
Przepis przysłała Elżbieta Staniak z Żyrardowa
Ciasto: zagnieć. Ciasto rozwałkuj, ułóż w blaszce 25 na 25 cm. Nakłuj widelcem. Piecz 20 minut w temp. 180°C.
Pomada: podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż się rozpuszczą. Gorącą wylej na ciasto, rozprowadź. Ostudź.
Dekoracja: czekoladę stop z mlekiem. Włóż do szprycy, udekoruj mazurek. Na brzegu ułóż kwiatki z obranych migdałów i suszonych moreli.Źródło: Chwila dla Ciebie