Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mazurek serowy z rumową pomadą"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 304
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 74
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5083
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32674
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 350
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 245
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 304
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 74
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5083
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32674
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 350
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 245
Składniki
Przepis przysłała Elżbieta Staniak z Żyrardowa
Ciasto: zagnieć. Ciasto rozwałkuj, ułóż w blaszce 25 na 25 cm. Nakłuj widelcem. Piecz 20 minut w temp. 180°C.
Pomada: podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż się rozpuszczą. Gorącą wylej na ciasto, rozprowadź. Ostudź.
Dekoracja: czekoladę stop z mlekiem. Włóż do szprycy, udekoruj mazurek. Na brzegu ułóż kwiatki z obranych migdałów i suszonych moreli.Źródło: Chwila dla Ciebie