Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek wykonany od podstaw na spodzie biszkoptowym wykończony galaretką z dodatkiem owoców
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3504
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 113
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3504
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 113
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Składniki
SPÓD Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka i na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia Piec 30 minut w 180 stopniach
MASA SEROWA Jajka roztrzepać ze śmietaną.Zagotować Mleko i wlać Jajka, gotować na małym ogniu aż utworzy się twarożek. Przecedzić przez sito i ostudzić. 3/4 szklanki cukru zmiksować z masłem dodając powoli twarożek, Olejek arakowy i troszkę kwasku cytrynowego Gotową masę wykładamy na ostudzony biszkopt i wykładamy ulubione owoce
Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Ja biorę mniejszą ilość wody żeby galaretka sztywno trzymała się na cieście. Ostudzoną wylewamy na owoce i wkładamy do lodówki