Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie z bardzo wyczuwalnym smakiem kokosa. Co prawda skórka nie robi się chrupiąca, ale i bez tego są dobre.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414275
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2275
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414275
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2275
Składniki
Całe jajka ubijamy ze szczyptą soli, po czym dodajemy po trochu cukier (cały czas ubijając, by się rozpuścił). Następnie dodajemy wymieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem. Na koniec wlewamy rozpuszczone i wystudzone masło i jeszcze chwilę ucieramy. Smażymy na złoty kolor w mocno rozgrzanej gofrownicy. Gotowe gofry oprószamy cukrem pudrem.