Do góry

Desery Przepis na:

Miękkie gofry kokosowe

Miękkie gofry kokosowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 964

Dodano:

Odsłon: 607

Miękkie z bardzo wyczuwalnym smakiem kokosa. Co prawda skórka nie robi się chrupiąca, ale i bez tego są dobre.

Składniki

  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 25 g masła
  • 1/2 szklanki mąki kokosowej
  • 1/4 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • cukier puder do oprószenia
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Miękkie gofry kokosowe

Przygotowanie

  1. Całe jajka ubijamy ze szczyptą soli, po czym dodajemy po trochu cukier (cały czas ubijając, by się rozpuścił).

    Następnie dodajemy wymieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem. Na koniec wlewamy rozpuszczone i wystudzone masło i jeszcze chwilę ucieramy.

    Smażymy na złoty kolor w mocno rozgrzanej gofrownicy.

    Gotowe gofry oprószamy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń