Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne orzeźwiające ciasto idealne na lato :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1199
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 226
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2243
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4302
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1199
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 226
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2243
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4302
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno dodać pod koniec cukier. Dodawać po jednym żółtku, cały czas ubijając. Na koniec dodać suche składniki i delikatnie wymieszać. Piec ok 25-30 minut w temperaturze 170 stopni. Do garnka wlać wodę i włożyć cukierki gotować na wolnym ogniu cały czas mieszając.
Osobno przygotować budyń z 3łyżkami cukru i do gorącego wlać gorący syrop miętowy, dokładnie wymieszać i odstawić do całkowitego wystudzenia! Po przestudzeniu "Kasię" ucieramy do puszystości i stopniowo dodajemy budyń. Do gotowej masy zetrzeć kilka kostek gorzkiej czekolady i delikatnie wymieszać łyżką!
Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder. Następnie dodać jogurt i chwilę miksujemy. Na koniec dodajemy tężejącą galaretkę i jeszcze chwile miksujemy. Dodatkowo można zrobić poncz do nasączenia biszkoptu - 3 łyżeczki rozpuszczalnej kawy - około 250 mil.przegotowanej wody Biszkopt nasączyć przestudzoną kawą. Wyłożyć masę miętową z czekoladą. Kładziemy nasączone w kawie biszkopty (zanurzamy w kawie spodnią warstwę) Masę z galaretką. Całość dekorujemy startą gorzką czekoladą Odstawić na kilka godz. do lodówki, ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień - Smacznego :)