Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemne w przygotowaniu i wyborne w smaku migdałowe chrupki. Idealne na deserek na każdy dzień. ;)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7585
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 211
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2440
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 532
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7585
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 211
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2440
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 532
Składniki
Rodzynki sparzyć wrzątkiem, odcedzić, a następnie zalać je rumem. Wymieszać i odstawić na kilka godzin, tak żeby rodzynki wciągnęły cały rum.
Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni. Odstawić do ostygnięcia.
Czekodę podzielić na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej, często mieszając. Gdy czekolada całkowicie się rozpuści, miskę odstawić na bok i poczekać aż trochę przestygnie.
Skórkę pomarańczy posiekać.
Do czekolady dodać rodzynki, migdały, skórkę pomarańczy. Całość dokładnie wymieszać.
Za pomocą dwóch łyżeczek uformować chrupki. Wyłożyć je na pergamin na płaską powierzchnię.
Wstawić do lodówki na ok dwie godziny do zastygnięcia.
Smacznego! :)