Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemne w przygotowaniu i wyborne w smaku migdałowe chrupki. Idealne na deserek na każdy dzień. ;)
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1098
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5804
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1195
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1098
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5804
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1195
Składniki
Rodzynki sparzyć wrzątkiem, odcedzić, a następnie zalać je rumem. Wymieszać i odstawić na kilka godzin, tak żeby rodzynki wciągnęły cały rum.
Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni. Odstawić do ostygnięcia.
Czekodę podzielić na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej, często mieszając. Gdy czekolada całkowicie się rozpuści, miskę odstawić na bok i poczekać aż trochę przestygnie.
Skórkę pomarańczy posiekać.
Do czekolady dodać rodzynki, migdały, skórkę pomarańczy. Całość dokładnie wymieszać.
Za pomocą dwóch łyżeczek uformować chrupki. Wyłożyć je na pergamin na płaską powierzchnię.
Wstawić do lodówki na ok dwie godziny do zastygnięcia.
Smacznego! :)