Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemne w przygotowaniu i wyborne w smaku migdałowe chrupki. Idealne na deserek na każdy dzień. ;)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 576
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11684
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13492
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 576
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11684
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13492
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Składniki
Rodzynki sparzyć wrzątkiem, odcedzić, a następnie zalać je rumem. Wymieszać i odstawić na kilka godzin, tak żeby rodzynki wciągnęły cały rum.
Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni. Odstawić do ostygnięcia.
Czekodę podzielić na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej, często mieszając. Gdy czekolada całkowicie się rozpuści, miskę odstawić na bok i poczekać aż trochę przestygnie.
Skórkę pomarańczy posiekać.
Do czekolady dodać rodzynki, migdały, skórkę pomarańczy. Całość dokładnie wymieszać.
Za pomocą dwóch łyżeczek uformować chrupki. Wyłożyć je na pergamin na płaską powierzchnię.
Wstawić do lodówki na ok dwie godziny do zastygnięcia.
Smacznego! :)