Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemne w przygotowaniu i wyborne w smaku migdałowe chrupki. Idealne na deserek na każdy dzień. ;)
Polędwiczki z kurczaka, pieczarki, makaron w kremowym sosie śmietanowym. Prz...
Odsłon: 251
W zimie będą doskonałym dodatkiem do obiadu albo na kanapki. Polecam.
Odsłon: 891
Gotowe w kilka chwil. Pesto jest idealnym dodatkiem do warzyw.
Odsłon: 332
Przepis od mamy znajomego Ukraińca. Przepisów jest wiele, sałatka jest podobn...
Odsłon: 5406
Polędwiczki z kurczaka, pieczarki, makaron w kremowym sosie śmietanowym. Prz...
Odsłon: 251
W zimie będą doskonałym dodatkiem do obiadu albo na kanapki. Polecam.
Odsłon: 891
Gotowe w kilka chwil. Pesto jest idealnym dodatkiem do warzyw.
Odsłon: 332
Przepis od mamy znajomego Ukraińca. Przepisów jest wiele, sałatka jest podobn...
Odsłon: 5406
Składniki
Rodzynki sparzyć wrzątkiem, odcedzić, a następnie zalać je rumem. Wymieszać i odstawić na kilka godzin, tak żeby rodzynki wciągnęły cały rum.
Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni. Odstawić do ostygnięcia.
Czekodę podzielić na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej, często mieszając. Gdy czekolada całkowicie się rozpuści, miskę odstawić na bok i poczekać aż trochę przestygnie.
Skórkę pomarańczy posiekać.
Do czekolady dodać rodzynki, migdały, skórkę pomarańczy. Całość dokładnie wymieszać.
Za pomocą dwóch łyżeczek uformować chrupki. Wyłożyć je na pergamin na płaską powierzchnię.
Wstawić do lodówki na ok dwie godziny do zastygnięcia.
Smacznego! :)