Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemne w przygotowaniu i wyborne w smaku migdałowe chrupki. Idealne na deserek na każdy dzień. ;)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36024
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1319
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1799
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36024
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1319
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1799
        
        
                Składniki
Rodzynki sparzyć wrzątkiem, odcedzić, a następnie zalać je rumem. Wymieszać i odstawić na kilka godzin, tak żeby rodzynki wciągnęły cały rum.
Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni. Odstawić do ostygnięcia.
Czekodę podzielić na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej, często mieszając. Gdy czekolada całkowicie się rozpuści, miskę odstawić na bok i poczekać aż trochę przestygnie.
Skórkę pomarańczy posiekać.
Do czekolady dodać rodzynki, migdały, skórkę pomarańczy. Całość dokładnie wymieszać.
Za pomocą dwóch łyżeczek uformować chrupki. Wyłożyć je na pergamin na płaską powierzchnię.
Wstawić do lodówki na ok dwie godziny do zastygnięcia.
Smacznego! :)