Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne do kawy lub szklanki mleka
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1691
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1493
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1473
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1711
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1691
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1493
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1473
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1711
Składniki
Z mąki, margaryny, 3 łyżek posiekanych migdałów, cukru pudru, żółtek przetartych przez sito oraz skórki cytrynowej zagnieśc ciasto. Włożyc je do zamrażalki i dobrze oziębic.
Następnie ciasto rozwałkowac, wycinac obwarzanki, smarowac białkiem, posypac resztą migdałów oraz zwykłym ziarnistym cukrem. Piec w temp. 160 stopni na złoty kolor.