Do góry

Desery Przepis na:

Migdałowe "obwarzanki" z cytrynową nutką

Migdałowe obwarzanki z cytrynową nutką

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 2229

Dodano:

Odsłon: 4717

idealne do kawy lub szklanki mleka

Składniki

  • mąka, 50 dag (ok. 3 szkl.)
  • margaryna, 25 dag
  • gotowane żółtka, 4 szt.
  • cukier puder, 3 łyżki
  • skórka z cytryny
  • posiekane migdały, 5 łyżek
  • cukier
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Migdałowe "obwarzanki" z cytrynową nutką

Przygotowanie

  1. Z mąki, margaryny, 3 łyżek posiekanych migdałów, cukru pudru, żółtek przetartych przez sito oraz skórki cytrynowej zagnieśc ciasto. Włożyc je do zamrażalki i dobrze oziębic.

  2. Następnie ciasto rozwałkowac, wycinac obwarzanki, smarowac białkiem, posypac resztą migdałów oraz zwykłym ziarnistym cukrem. Piec w temp. 160 stopni na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 17 marca 2010 A dla mnie nie ma nic dziwnego w gotowanych żółtkach, nieraz natknęłam się na przepisy z ich dodatkiem. Gotowane żółtka sprawiają, że ciasteczka są wybitnie kruchutkie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Hanix1984 17 marca 2010 Gotowane żółtka? Powiem szczerze, że nie potrafię sobie tego wyobrazić, ale trzeba spróbować

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 17 marca 2010 bardzo fajny pomysł ,podoba mi się ta wersja obwarzanków chrupiących z piekarnika

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń