Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne do kawy lub szklanki mleka
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118592
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8594
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3162
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2399
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118592
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8594
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3162
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2399
Składniki
Z mąki, margaryny, 3 łyżek posiekanych migdałów, cukru pudru, żółtek przetartych przez sito oraz skórki cytrynowej zagnieśc ciasto. Włożyc je do zamrażalki i dobrze oziębic.
Następnie ciasto rozwałkowac, wycinac obwarzanki, smarowac białkiem, posypac resztą migdałów oraz zwykłym ziarnistym cukrem. Piec w temp. 160 stopni na złoty kolor.