Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Migdałowe tartaletki"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 71
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 192
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 86
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 76
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 71
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 192
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 86
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 76
Składniki
Z mąki, 6 dag cukru pudru, szczypty soli, żółtka i 15 dag masła zagnieć kruche ciasto. Odłóż na 30 min do lodówki.
Migdały podpraż na suchej patelni, ostudź, wymieszaj z resztą cukru pudru i budyniem. Dodaj pozostałe masło, jajka i śmietankę, utrzyj na krem.
Gruszki obierz, przekrój na połówki, pozbaw nasion. Skrop sokiem z cytryny. Foremki wylep schłodzonym ciastem. Nałóż migdałowy krem i połówki gruszek.
Piecz 40 min w 180 st. Ciepłe, posmaruj marmoladą, wystudź.
czas ok. 90 min; porcja – 580 kcal, cena 1,70 złŹródło: Świat kobiety