Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Migdałowe tartaletki"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Z mąki, 6 dag cukru pudru, szczypty soli, żółtka i 15 dag masła zagnieć kruche ciasto. Odłóż na 30 min do lodówki.
Migdały podpraż na suchej patelni, ostudź, wymieszaj z resztą cukru pudru i budyniem. Dodaj pozostałe masło, jajka i śmietankę, utrzyj na krem.
Gruszki obierz, przekrój na połówki, pozbaw nasion. Skrop sokiem z cytryny. Foremki wylep schłodzonym ciastem. Nałóż migdałowy krem i połówki gruszek.
Piecz 40 min w 180 st. Ciepłe, posmaruj marmoladą, wystudź.
czas ok. 90 min; porcja – 580 kcal, cena 1,70 złŹródło: Świat kobiety