Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu niebo w gębie!
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2172
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 210
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2172
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 210
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i cukier waniliowy. Dorzucić żółtka oraz mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Piec 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.
Ugotować budyń według przepisy podanego na opakowaniu, wystudzić. Utrzeć z masłem, dodać cukier puder do smaku.
Ubić śmietanę z cukrem pudrem, dodać rozpuszczoną żelatynę. Płatki migdałowe uprażyć na patelni, wystudzić.
Przełożenie: biszkopt - masa budyniowa - krakersy - masa kajmakowa - krakersy - śmietana kremówka - prażone migdały