Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu niebo w gębie!
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i cukier waniliowy. Dorzucić żółtka oraz mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Piec 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.
Ugotować budyń według przepisy podanego na opakowaniu, wystudzić. Utrzeć z masłem, dodać cukier puder do smaku.
Ubić śmietanę z cukrem pudrem, dodać rozpuszczoną żelatynę. Płatki migdałowe uprażyć na patelni, wystudzić.
Przełożenie:
biszkopt - masa budyniowa - krakersy - masa kajmakowa - krakersy - śmietana kremówka - prażone migdały
Nie ukrywam, że ciasta Siostry Anastazji za każdym razem kradną moje serce. T...
Odsłon: 9844
Miodownik to tradycyjne polskie ciasto, idealne do popołudniowej kawy. Z powo...
Odsłon: 25050
Prosta i pyszna propozycja na świąteczny stół i nie tylko. W 45 minut macie t...
Odsłon: 17197
Faszerowane policzki wieprzowe podane ze smażonymi ziemniakami i z prawdziwkami.
Odsłon: 846
Pyszny letni obiadek czyli polędwiczki z kurczaka ,ziemniaczki,i al'a mizeria.
Odsłon: 512
Polskie pierogi z kapustą i pieczarkami, są najsmaczniejsze. Polecam.
Odsłon: 936
Ostatnio w mojej kuchni bardzo często pojawia się schab lub karkówka po cygań...
Odsłon: 9680
Mielonka w cieście to super pomysł na smaczny obiad na każdą kieszeń. Przygot...
Odsłon: 366
Prosta i pyszna propozycja na świąteczny stół i nie tylko. W 45 minut macie t...
Odsłon: 17197
Faszerowane policzki wieprzowe podane ze smażonymi ziemniakami i z prawdziwkami.
Odsłon: 846
Pyszny letni obiadek czyli polędwiczki z kurczaka ,ziemniaczki,i al'a mizeria.
Odsłon: 512
Polskie pierogi z kapustą i pieczarkami, są najsmaczniejsze. Polecam.
Odsłon: 936
Ostatnio w mojej kuchni bardzo często pojawia się schab lub karkówka po cygań...
Odsłon: 9680
Mielonka w cieście to super pomysł na smaczny obiad na każdą kieszeń. Przygot...
Odsłon: 366
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i cukier waniliowy. Dorzucić żółtka oraz mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Piec 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.
Ugotować budyń według przepisy podanego na opakowaniu, wystudzić. Utrzeć z masłem, dodać cukier puder do smaku.
Ubić śmietanę z cukrem pudrem, dodać rozpuszczoną żelatynę. Płatki migdałowe uprażyć na patelni, wystudzić.
Przełożenie: biszkopt - masa budyniowa - krakersy - masa kajmakowa - krakersy - śmietana kremówka - prażone migdały
Przepisy Desery
Desery
Mus rabarbarowy z imbirem
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Mus rabarbarowy z imbirem
Mus rabarbarowy z imbirem to ciekawa, kwaskowato-pikantna propozycja deserowa...
Odsłon: 20
Szybkie ciasto z jabłkami
Szarlotki są ciastami bardzo lubianymi i często obecnymi na polskich stołach....
Odsłon: 88