Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sposób na wykorzystanie pozostałych z innego dania białek. Ciasteczka są mocno migdałowe, otoczone w cukrze pudrze.
Białka z cukrem obijamy na sztywną pianę. Dokładamy miód i miksujemy do wymieszania. Na końcu dodajemy porcjami mąki i opcjonalnie aromat, miksujemy, aż ładnie się połączy. Masa będzie gęsta.
Ciasteczka nabieramy i formujemy rękami, albo łyżką. Każde ciasteczko otaczamy obficie w cukrze pudrze. Palcem robimy dziurkę i wsypujemy do niej siekane migdały.
Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.
Ciasta muszą koniecznie poleżeć do następnego dnia - wtedy są najlepsze. Jeśli będą trzymane zamknięte zrobią się trochę miększe. Ja wolę twardsze i bardziej chrupiące więc zostawiam je na talerzu.
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 50
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 185
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 50
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 185
Składniki
Białka z cukrem obijamy na sztywną pianę. Dokładamy miód i miksujemy do wymieszania. Na końcu dodajemy porcjami mąki i opcjonalnie aromat, miksujemy, aż ładnie się połączy. Masa będzie gęsta. Ciasteczka nabieramy i formujemy rękami, albo łyżką. Każde ciasteczko otaczamy obficie w cukrze pudrze. Palcem robimy dziurkę i wsypujemy do niej siekane migdały. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Ciasta muszą koniecznie poleżeć do następnego dnia - wtedy są najlepsze. Jeśli będą trzymane zamknięte zrobią się trochę miększe. Ja wolę twardsze i bardziej chrupiące więc zostawiam je na talerzu.
Przepisy Desery
Desery
Francuskie ciastka z rabarbarem
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Desery
Torcik truskawkowy bez pieczenia
Desery
Placek ucierany z truskawkami
Francuskie ciastka z rabarbarem
Francuskie ciastka z rabarbarem przygotujesz w kilka chwil. Wykonanie ciastek...
Odsłon: 1
Truskawki z bitą śmietaną
Nie ma pyszniejszego przysmaku na świecie niż truskawki z bitą śmietaną. Czek...
Odsłon: 25