Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowy przekładaniec"
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 779
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 104
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 68
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 779
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 104
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 68
Składniki
Z masła, cukru pudru i 15 dag mąki zagnieć ciasto. Wylep dno formy, piecz 15 min w 180 st. Dynię pokrój, ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Przestudź, obierz, drobno posiekaj.
Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj ubite białka, dynię, resztę mąki, mielone migdały, cynamon i 4 łyżeczki proszku, wymieszaj.
Przełóż do formy. Piecz 30 min w 200 st. Kruchy spód posmaruj dżemem, nałóż ciasto dyniowe, dociśnij.
czas ok. 90 min; porcja – 280 kcal, cena 1,70Źródło: Świat kobiety