Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowy przekładaniec"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 70
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 70
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Z masła, cukru pudru i 15 dag mąki zagnieć ciasto. Wylep dno formy, piecz 15 min w 180 st. Dynię pokrój, ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Przestudź, obierz, drobno posiekaj.
Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj ubite białka, dynię, resztę mąki, mielone migdały, cynamon i 4 łyżeczki proszku, wymieszaj.
Przełóż do formy. Piecz 30 min w 200 st. Kruchy spód posmaruj dżemem, nałóż ciasto dyniowe, dociśnij.
czas ok. 90 min; porcja – 280 kcal, cena 1,70Źródło: Świat kobiety