Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miks warzyw z mięsem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Pieczoną pierś kurczaka pokrój na kawałki. Ogórek umyj, obierz ze skórki, przekrój wzdłuż na połówki, a następnie każdą połówkę pokrój w grubsze plasterki.
Świeży groszek obgotuj w osolonym wrzątku i odcedź. Pozostaw do ostudzenia. Kolorowe papryki (najlepiej czerwoną i żółtą) opłucz starannie, przekrój na połówki. Usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój w grubsze paseczki.
Kawałek pora umyj starannie, posiekaj w krążki. Oczyść rzodkiewki, odetnij ogonki. warzywa pokrój w plasterki. Połówkę brokułu podziel na różyczki, wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 5-8 minut. Odcedź na sicie, przelej lodowatą wodą. Pozostaw do ocieknięcia oraz całkowitego ostudzenia.
Przygotowane warzywa wymieszaj w salaterce z mięsem. Przygotuj sos z soku wyciśniętego z cytryny, oleju sosu sojowego, soli i pieprzu do smaku. Polej sałatkę, wymieszaj. Posyp posiekanymi ziołami.
Czas ok. 35 min; porcja – 200 kcal, cena 2,90 zł.Źródło: Świat kobiety