Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam je z myślą o dzieciach na święcenie koszyczków :)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Składniki
Masło ucieram z cukrem i żółtkami,dodaje proszek do pieczenia ,ocet,olej i olejek waniliowy ilość wg. gustu wszystko ucieramy.Następnie dodajemy mąkę (1 łyżkę odkładamy),wykładamy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy ciasto.
Ciasto dzielimy na trzy porcje do jednej dodajemy łyżkę mąki , do drugiej kakao,do trzeciej mak.
Do wysmarowanej blaszki nakładamy najpierw ciasto białe ,ciemne i z makiem .W moich babeczkach zrobiłam to na odwrót . Jeżeli pieczemy małe babeczki (12 szt) pieczemy 30 min. w 180 st. Natomiast jeżeli w keksowej formie to 60 min.