Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pyszne i proste mini pavlovy znikają w kilka minut i świetnie się prezentują !! Słodka, ale nie przesadzona beza idealnie pasuje do mało słodkiego kremu. Spróbujcie sami !! (Ja z przepisu zrobiłam 6 większych bez i 6 małych bezików.) Wartości odżywcze na cały przepis: 2448 kcal | 19g białka | 150g tłuszczy | 227g węglowodanów
        Mikser, piekarnik, worek cukierniczy
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231718
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4940
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36265
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1409
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231718
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4940
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36265
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1409
        
        
                Składniki
Do czystego i suchego miksera wlać białka, dodać cukier i ubijać do uzyskania odpowiedniej, gęstej masy. W tym czasie rozgrzać piekarnik do 100°C (góra i dół). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, odstawić. Masę bezową przełożyć do worka cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskać bezy na przygotowanej wcześniej blasze.
Piec 3 godz. (100°C). Wysuszone bezy pozostawić do ostudzenia. W tym czasie zacząć przygotowywać bitą śmietanę.
Do miksera wlać śmietanę 30%. Ubijać stopniowo dodając cukier puder, a następnie śmietanexy (śmietan-fixy). Ubijać do czasu uzyskania odpowiedniej masy. Do tak przygotowaną bitej śmietany można dodać smaku- ja zrobiłam je z kremem kawowym (dodając do bitej śmietany troszkę kawy rozpuszczalnej) i malinowym (mieszając ją z malinami), ale to zależy od was.
Bitą śmietanę wyciskać na bezy za pomocą worka cukierniczego. Na wierzch pavlovy można dać owoce lub przy ich braku tak jak ja przyozdobić ją bezikiem. Smacznego !!