Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co prawda sezon na truskawki ma się już ku końcowi, ale warto jeszcze wypróbować te mini truskawkowe deserki pod kruszonką. Ostatnio robiłam je dość często, zwłaszcza gdy nie chciało mi się piec całego truskawkowego ciasta. Zapraszam!
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1752
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 369
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1752
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 369
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180 C.
W miseczce łączymy truskawki pokrojone w kawałki z cukrem i skrobią kukurydzianą. Tak przygotowaną masą wypełniamy kokilki.
W osobnej misce zagniatamy cukier, proszek do pieczenia, mąkę, masło (i żółtko z cynamonem) aż do uzyskania kruszonkowej konsystencji.
Kokilki układamy na blasze do pieczenia. Posypujemy porcją kruszonki na wierzchu. Pieczemy przez ok. 25-30 minut, lub do uzyskania rumianego koloru na wierzchu.
Deserek truskawkowy pod kruszonką podajemy schłodzone lub ciepłe z ulubionymi lodami. Smacznego!