Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tłusty czwartek za pasem, czas więc wstawić przepis na szybkie i smaczne mini pączusie serowe :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13540
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1551
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14941
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6145
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13540
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1551
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14941
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6145
Składniki
Mąkę wymieszać z sodą, cukrem i cukrem wanilinowym
Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać jajko i dokładnie wymieszać razem.
Następnie połączyć sypkie składniki z twarogiem i dokładnie wyrobić ciasto. Będzie dość gęste i nieco klejące. Z tak wyrobionego ciasta formować kulki mniej-więcej wielkości orzecha włoskiego (jeśli będą za duże, pączki nie upieką się w środku).
W rondelku rozgrzać olej, zmniejszyć ogień i wrzucać kulki. Smażyć na złocisto-brązowy kolor i po wyjęciu układać na ręczniku papierowym lub na metalowym sitku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Na koniec posypać cukrem pudrem i zajadać :)