Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tłusty czwartek za pasem, czas więc wstawić przepis na szybkie i smaczne mini pączusie serowe :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1821
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1582
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1541
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2029
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1821
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1582
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1541
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2029
Składniki
Mąkę wymieszać z sodą, cukrem i cukrem wanilinowym
Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać jajko i dokładnie wymieszać razem.
Następnie połączyć sypkie składniki z twarogiem i dokładnie wyrobić ciasto. Będzie dość gęste i nieco klejące. Z tak wyrobionego ciasta formować kulki mniej-więcej wielkości orzecha włoskiego (jeśli będą za duże, pączki nie upieką się w środku).
W rondelku rozgrzać olej, zmniejszyć ogień i wrzucać kulki. Smażyć na złocisto-brązowy kolor i po wyjęciu układać na ręczniku papierowym lub na metalowym sitku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Na koniec posypać cukrem pudrem i zajadać :)