Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tłusty czwartek za pasem, czas więc wstawić przepis na szybkie i smaczne mini pączusie serowe :)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8670
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7265
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4971
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327938
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8670
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7265
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4971
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327938
Składniki
Mąkę wymieszać z sodą, cukrem i cukrem wanilinowym
Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać jajko i dokładnie wymieszać razem.
Następnie połączyć sypkie składniki z twarogiem i dokładnie wyrobić ciasto. Będzie dość gęste i nieco klejące. Z tak wyrobionego ciasta formować kulki mniej-więcej wielkości orzecha włoskiego (jeśli będą za duże, pączki nie upieką się w środku).
W rondelku rozgrzać olej, zmniejszyć ogień i wrzucać kulki. Smażyć na złocisto-brązowy kolor i po wyjęciu układać na ręczniku papierowym lub na metalowym sitku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Na koniec posypać cukrem pudrem i zajadać :)