Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tłusty czwartek za pasem, czas więc wstawić przepis na szybkie i smaczne mini pączusie serowe :)
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 894
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2765
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3296
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 894
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2765
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3296
Składniki
Mąkę wymieszać z sodą, cukrem i cukrem wanilinowym
Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać jajko i dokładnie wymieszać razem.
Następnie połączyć sypkie składniki z twarogiem i dokładnie wyrobić ciasto. Będzie dość gęste i nieco klejące. Z tak wyrobionego ciasta formować kulki mniej-więcej wielkości orzecha włoskiego (jeśli będą za duże, pączki nie upieką się w środku).
W rondelku rozgrzać olej, zmniejszyć ogień i wrzucać kulki. Smażyć na złocisto-brązowy kolor i po wyjęciu układać na ręczniku papierowym lub na metalowym sitku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Na koniec posypać cukrem pudrem i zajadać :)