Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mini ptysie z kremem mascarpone.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 24172
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 4425
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 376
Przepis dnia
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 3308
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 5582
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 24172
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 4425
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 376
Przepis dnia
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 3308
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 5582
Składniki
Ciasto odstaw do wystygnięcia.
Ostudzone ciasto zmieszaj z jajkami.
Pamiętaj aby każde jajko osobno wymieszac- dopiero po wymieszaniu jednego dodawać kolejne.
Ciasto na papier do pieczenia wykładałam łyżka- tworząc takie mini ptysie.
Piekarnik nagrzewamy do 200°, pieczenie góra-dół, zaraz po włożeniu ciasta do piekarnika zmniejszamy do 180°
Pieczemy 40-45 min.
Nie otwieramy piekarnika przez cały czas pieczenia, ponieważ ptysie opadną.
Składniki na krem miksujemy razem.
Do garnka wlej wodę dodaj masło. Całość podgrzej aż masło się rozpuści, woda z masłem zacznie się gotować.
Garnek zdejmij z ognia i wsyp całą make. Zacznij mieszać wszystko razem. Następnie postaw na ogniu, mieszaj ok 1 min. aż ciasto zacznie odchodzić od garnka.