Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kremowe, niezwykle delikatne serniczki na chrupiącym owsianym spodzie. Polecam :-)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10782
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6200
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5373
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13120
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4855
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10782
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6200
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5373
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13120
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4855
Składniki
Spód: Wszystkie składniki dokładnie połączyć, wyłożyć nim wysmarowane tłuszczem kokilki lub foremki do muffinek, ugnieść. Piec w temp. 170 stopni ok. 20 min.
Masa serowo-czekoladowa: Do garnka wlać śmietankę, dodać do niej połamaną na kostki czekoladę. Całość podgrzać (nie gotować) i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Ostudzić. Twaróg utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na kremową masę. Dodać kremówkę z czekoladą. Następnie dodawać po jednym jajku (nadal miksując ale nie za długo). Masa jest dość rzadka. Uzyskaną masę wlać na podpieczony i ostudzony spód. Piec w temp. 170ºC przez ok.35 min. Ostudzony włożyć na kilka godzin do lodówki (co najmniej 4 godziny). Posypać cukrem pudrem, oblać ulubioną polewą lub tak jak u mnie posypać płatkami białej czekolady. Smacznego :-)