Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na mini serniczki z malinami
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6093
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8555
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5891
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6093
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8555
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5891
Składniki
Wykonanie Mąkę , drobny cukier lub cukru pudru oraz cukier wanilinowy razem mieszamy i siekamy z zimnym masłem chłodnymi rękami. Następnie dodajemy żółtka i szybko zagniatamy. Gotowe ciasto owijamy w folię spożywczą i schładzamy ok pół godziny. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość ok 4 mm. Wycinamy krążki nieco większe niż foremki do tartaletek, dokładnie dociskamy do ścian foremek. Nadmiar ciasta ścinamy nożem, przed pieczeniem nakłuwamy widelcem. Podpiekamy ok 10-15 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu odstawiamy na chwile aby się przestudziły. Na przestudzone korpusy nakładamy masę serową. Pieczemy z serem jeszcze ok 10-15 minut. Przygotowanie masy serowej Ser wymieszać z żółtkiem, cukrem, mąką ziemniaczaną oraz pastą waniliową. Białko ubijamy na sztywno, na koniec dodajemy śmietankę.