Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu. Mini szarlotki na cieście francuskim oblane pysznym lukrem.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1476
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1203
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1329
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1005
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1476
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1203
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1329
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1005
Składniki
Jabłka obieramy, kroimy w ćwiartki a następnie wzdłuż na małe plasterki. Wkładamy do miski dodajemy cynamon, cukier oraz sok z cytryny. Następnie z ciasta francuskiego szklanką wycinamy koła (ja używałam średnicy 7 cm). Na każdym kółku układamy jabłka nakładamy drugim kołem - ściskami palcami brzegi a następnie widelce. Smarujemy każde ciasto jajkiem. Następnie pieczemy 15 min w temperaturze 200 stopni.
Kiedy ciastka przestygną dodajemy do szklanki cukier puder ok. pół szklanki i dwie łyżki wody, mieszamy. Jeśli lukier jest za gęsty dodajemy odrobinę wody, jeśli zbyt wodnisty dodajemy cukier puder.