Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu. Mini szarlotki na cieście francuskim oblane pysznym lukrem.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8118
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 396
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8118
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 396
Składniki
Jabłka obieramy, kroimy w ćwiartki a następnie wzdłuż na małe plasterki. Wkładamy do miski dodajemy cynamon, cukier oraz sok z cytryny. Następnie z ciasta francuskiego szklanką wycinamy koła (ja używałam średnicy 7 cm). Na każdym kółku układamy jabłka nakładamy drugim kołem - ściskami palcami brzegi a następnie widelce. Smarujemy każde ciasto jajkiem. Następnie pieczemy 15 min w temperaturze 200 stopni.
Kiedy ciastka przestygną dodajemy do szklanki cukier puder ok. pół szklanki i dwie łyżki wody, mieszamy. Jeśli lukier jest za gęsty dodajemy odrobinę wody, jeśli zbyt wodnisty dodajemy cukier puder.