Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Pokruszone drożdże rozetrzyj z łyżką cukru, połącz z mlekiem. Dodaj płaską łyżkę mąki i wlej rozczyn do zagłębienia w mące. Przykryj ściereczką i pozostaw na 20 minut.
Do wyrośniętego rozczynu dołóż pozostały cukier, rozpuszczone masło, żółtka, alkohol i szczyptę soli.
Wyrób z mąką gładkie ciasto. Odstaw na pół godziny, po czym uformuj małe pączki i ponownie zostaw do wyrośnięcia.
Usmaż pączusie na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Do ucieranego białka dodawaj stopniowo cukier puder aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Gotowym lukrem polej ostudzone pączki.Źródło: Kurier TV