Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miód rozgrzewający"
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 97
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4774
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 97
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4774
Składniki
Zalej wodą i gotuj wszystkie przyprawy i skórki przez 3-4 minuty.
Zrumień cukier na karmel, uważając, aby się nie przypalił. Gdy się rozpuści i zbrązowieje, zdejmij z ognia, dodaj miód i wymieszaj. Dodaj do miodowej zaprawy wodę z przyprawami i spirytus, następnie przelej do dużego słoja i odstaw na dwa tygodnie.
Co jakiś czas potrząsaj słojem. Po tym czasie przecedź nalewkę do butelek i po kolejnych dwóch tygodniach można pić. Oczywiście z umiarem, choć trudno, bo pyszny.Źródło: Olivia