Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3886
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1018
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3886
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1018
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34241
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Składniki
Miód z margaryną rozetrzeć dodać do mąki z resztą składników i wyrobić. Wyrobione ciasto podzielić na 3 części i upiec każde osobno. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 10 minut.
Mleko zagotować z grysikiem i ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem. Dodać olejek i po łyżce ostudzonego grysiku ciągle ucierając.
. Układać warstwami; ciasto, powidła, masa, ciasto, powidła, masa, ciasto. Na koniec ciasto polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi. Najlepiej smakuję na drugi dzień gdy ciasto nasiąknie masą.