Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzeba poczekać do drugiego dnia żeby skosztować, ale naprawdę warto!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Ciasto zagniatamy z podanych składników i wkładamy na kilka godzin do lodówki, po tym czasie dzielimy na 4 części. [ciasto trzeba bardzo bardzo cieniutko rozwałkować najlepiej od razu na papierze]. Upiec 4 placki. Czas pieczenia jednego to ok 9 minut w 175 st. ciasto jest po upieczeniu bardzo kruche trzeba uważać żeby się nie połamało.
Masa. Gotujemy mleko. Do gotującego się mleka wsypujemy powoli ciągle mieszając kaszę mannę żeby się grudki nie zrobiły. Gotujemy kilka minut przelewamy do miski studzimy. Ucieramy margarynę z 2 łyżkami cukru pudru dodając po łyżce ostudzony grysik. Przełożenie: ciasto-1/2 masy-ciasto-powidło-ciasto-1/2 masy- ciasto- polewa i kokos Najlepiej smakuje na drugi dzień jak ciasto zrobi się miękkie. Smacznego:)