Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1223
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5744
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8801
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18350
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1223
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5744
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8801
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18350
Składniki
Mąkę posiekać z sodą i margaryną .Dodać cukier ,całe jajka ,miód i zarobić ciasto. Podzielić ciasto na trzy części ,rozwałkować i przenieść na blaszkę,wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą,piec każdy placek osobno w temp. 200 stopni
Masa : w szklance mleka zamoczyć kasze mannę, resztę mleka zagotować razem z cukrem,dodać do niego kaszę i ugotować ,następnie przestudzić .Masło utrzeć,dodawać pomału kaszę,cały czas ucierając,dodać do smaku sok z cytryny
masę podzielić na dwie części.Na pierwszy placek dać jedną część masy przykryć drugim plackiem,wyłożyć reszte masy i przykryć trzecim plackiem,polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.Najlepsze jest na drugi dzień gdy ciasto zmięknie
Piekłam w blaszce o trzech bokach o wymiarach 25/40 cm