Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
piekę ten miodownik od kilku lat i zawsze się sprawdza, jest bardzo dobry
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Robimy ciasto-zagotować 1 szkl. cukru pudru ,12,5 dkg masła i miód, przelać do miski i chwilę mieszać aby ostygło, dodajemy 2 jajka / roztrzepane /, cukier waniliowy, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, mąkę tortową,dodać bakalie, olejek migd. wszystko wymieszać .Dzielić ciasto np. na 4 części .Rozsmarowujemy na blaszce i pieczemy po 12-15 min.w temp.180"C.Każdy placek osobno.
Masa - gotujemy kaszkę mannę na mleku i studzimy.Kostkę masła lub marg. ucieramy z 1 szkl.cukru pudru, dodajemy ostudzoną kaszkę mannę, uprażone i zmielone orzechy i pokrojone śliwki, olejek migd.
Na pierwszy placek kładziemy masę / dodać dżem jeżynowy do masy / , placek , znów masa, placek i masa / dodać do niej rodzynki / i ostatni placek.Rozpuszczamy czekoladę / miskę kładziemy na garnek z wrzącą wodą / i dodajemy na koniec 1 łyżeczkę masła.Smarujemy placek . Posypujemy orzechami, migdałami .Smacznego!!!