Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 70 Ocena: 1085
Dodano: 20.12.2011
Odsłon: 28196
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Robimy ciasto-zagotować 1 szkl. cukru pudru ,12,5 dkg masła i miód,
przelać do miski i chwilę mieszać aby ostygło, dodajemy 2 jajka /
roztrzepane /, cukier waniliowy, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
mąkę tortową,dodać bakalie, olejek migd. wszystko wymieszać .Dzielić
ciasto np. na 4 części .Rozsmarowujemy na blaszce i pieczemy po 12-15
min.w temp.180"C.Każdy placek osobno.
Masa - gotujemy kaszkę mannę na mleku i studzimy.Kostkę masła lub
marg. ucieramy z 1 szkl.cukru pudru, dodajemy ostudzoną kaszkę
mannę, uprażone i zmielone orzechy i pokrojone śliwki, olejek migd.
Na pierwszy placek kładziemy masę / dodać dżem jeżynowy do masy / ,
placek , znów masa, placek i masa / dodać do niej rodzynki / i ostatni
placek.Rozpuszczamy czekoladę / miskę kładziemy na garnek z wrzącą
wodą / i dodajemy na koniec 1 łyżeczkę masła.Smarujemy placek .
Posypujemy orzechami, migdałami .Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Annuar 21 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Smakowity pomysł z dodaniem dżemu0 Kto głosował? | Odpowiedz