Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy brak czasu na prawdziwego piernika. Zapraszam na mój blog: http://kobiecykacik.blox.pl
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25997
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3445
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1448
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25997
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3445
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1448
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Roztopiony, zimny miód wlewamy do jaj ( ja używam gryczanego, bo ma najlepszy posmak w cieście). Cały czas ucierając dodajemy śmietanę, mąkę, cynamon i sodę. Na końcu olej i pokrojone na mniejsze kawałki śliwki. Wylewamy ciasto do podłużnej blachy i wsuwamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Pieczemy około 50 minut.
Upieczony i wystudzony piernik kroimy wzdłuż na pół i smarujemy dżemem/powidłami. Składamy. Ja do dekoracji użyłam roztopionej czekolady i posypałam orzeszkami ziemnymi.