Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy brak czasu na prawdziwego piernika. Zapraszam na mój blog: http://kobiecykacik.blox.pl
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118490
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8546
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3150
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2332
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1626
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118490
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8546
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3150
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2332
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1626
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Roztopiony, zimny miód wlewamy do jaj ( ja używam gryczanego, bo ma najlepszy posmak w cieście). Cały czas ucierając dodajemy śmietanę, mąkę, cynamon i sodę. Na końcu olej i pokrojone na mniejsze kawałki śliwki. Wylewamy ciasto do podłużnej blachy i wsuwamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Pieczemy około 50 minut.
Upieczony i wystudzony piernik kroimy wzdłuż na pół i smarujemy dżemem/powidłami. Składamy. Ja do dekoracji użyłam roztopionej czekolady i posypałam orzeszkami ziemnymi.