Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy brak czasu na prawdziwego piernika. Zapraszam na mój blog: http://kobiecykacik.blox.pl
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 265
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14449
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1689
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16583
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 265
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14449
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1689
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16583
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Roztopiony, zimny miód wlewamy do jaj ( ja używam gryczanego, bo ma najlepszy posmak w cieście). Cały czas ucierając dodajemy śmietanę, mąkę, cynamon i sodę. Na końcu olej i pokrojone na mniejsze kawałki śliwki. Wylewamy ciasto do podłużnej blachy i wsuwamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Pieczemy około 50 minut.
Upieczony i wystudzony piernik kroimy wzdłuż na pół i smarujemy dżemem/powidłami. Składamy. Ja do dekoracji użyłam roztopionej czekolady i posypałam orzeszkami ziemnymi.